Fotografia: Paula Latimori

TRÍO DESCONCIERTO

Danses del món: un recorregut musical a través de diferents cultures


DIUMENGE 22.10.2017 · 12 H
Esglèsia parroquial d’Ordino

------------------------------------------------------------------------

Gian Carlo Scevola
Simón Maisano
David Font i Bernet

PROGRAMA

Violeta Parra (1917-1967)
Gracias a la vida (homenatge al centenari del seu naixement)(arranjaments de Gian Carlo Scevola)

Paulo Bellinati (1950)
Baiao de Gude

Béla Bartók (1881-1945)
Danses romaneses (arranjaments de Guillem Pérez-Quer)

Enric Granados (1867-1916)
Danzas Españolas núm. 2 (arranjaments de Guillem Pérez-Quer)
Danzas Españolas núm. 5 (arranjaments de Gian Carlo Scevola )
Valses Poéticos (arranjaments de David Font i Bernet)

Isaac Albéniz (1860-1909)
Córdoba (de Cants d’Espanya)

Miquel Llobet (1878-1938)
Scherzo-Vals (arranjaments de David Font i Bernet)

Astor Piazzolla (1921-1992)
Fracanapa (arranjaments de Gaspar Müller)

Eduardo Martín (1956)
Hasta Alicia baila


El Trío Desconcierto proposa un recorregut per diferents estils de dansa que han sorgit en latituds i cultures molt diverses, des de danses folklòriques fins a urbanes modernes, passant per la cueca xilena, el vals europeu i el tango argentí.

Un repertori ple d’amor per la dansa que, a partir del treball de compositors de diferents èpoques i cultures, forma un programa ric i variat. Un repertori completament adaptat al conjunt de cambra de tercet de guitarres.

Aquest conjunt cambrístic està format per tres guitarristes d’àmplia trajectòria: Gian Carlo Scevola (Xile), Simón Maisano (Argentina) i David Font i Bernet (Andorra). La confluència musical de cadascun aporta una identitat interpretativa fresca i original al seu repertori. Amb les tres guitarres, duen al límit l’expressivitat musical i aconsegueixen una connexió especial i dinàmica amb l’audiència, ja que destaquen per la investigació d’un repertori amb una unitat temàtica i un caràcter estètic.

L’any 2016, aprofitant la celebració del centenari de la mort d’Enric Granados, van presentar el concert El llegat musical de Granados a través de la guitarra. També destaca el programa dedicat a una altra gran artista: Violeta Parra; una artista universal inspiradora de Latinoamérica, i el programa dedicat a la música catalana dels segles XIX i XX: Una pinzellada de la música catalana dels segles XIX & XX. Actualment ofereixen el concert Danses del món: un recorregut a través de diferents cultures.

Cada obra que inclouen en el seu repertori és arranjada pels mateixos components del grup i per altres grans mestres de la guitarra clàssica. D’altra banda, en la seva recerca per crear repertoris diferents, els músics treballen i col·laboren amb diferents artistes (violinistes, cantants, percussionistes...).

El Trío Desconcierto ha treballat i assistit a classes de destacats intèrprets de la guitarra clàssica com Guillem Pérez-Quer o Santi Figueras Vigara, entre d’altres.

Han actuat a la Setmana Cultural del Comú d’Andorra la Vella del 2016, al Cicle de Música als Parcs de Barcelona 2016, al Festival Art Llobet (Certamen de Guitarra 2016) i en un gran nombre de locals i sales de concert de Barcelona i Andorra.

El Trío Desconcierto utilitza guitarres dels lutiers Elías Bonet Monné i René Baarslag.